Valls millora tria bé no costa gens

Nova campanya de proximitat per millorar la recollida selectiva

A partir d’aquesta setmana i durant els mesos de juny i juliol es durà a terme a tota la ciutat de Valls, així com a Fontscaldes i Masmolets, una campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus. Aquesta campanya es va iniciar a principis de maig a Picamoixons amb un notable èxit.
Valls millora tria bé no costa gensUn informador recorrerà  la ciutat, fent campanya de proximitat  parlant  directament amb les persones que van a llençar els residus als contenidors. Donarà consells a aquelles persones que ja separen els residus,  i solucionarà possibles dubtes sobre què cal dipositar a cada contenidor. També explicarà a les persones que no separen els residus els motius mediambientals i econòmics pels quals cal fer-ho, així com l’existència de serveis com la recollida d’andròmines, la possibilitat d’obtenir descomptes a la taxa de residus si s’utilitza la deixalleria, etc.
Valls millora tria bé no costa gensA més, en aquesta campanya es distribuiran des de  l’OAC de l’ajuntament (Pl. del Blat 1),  per a a les persones empadronades a Valls,  jocs de tres bosses de colors per facilitar la recollida selectiva a les llars de les fraccions de paper/vidre /envasos lleugers.
Els objectius de la campanya són reduir la quantitat de residus que van a parar al contenidor gris del rebuig, i incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que des de fa diversos anys el percentatge de recollida selectiva a  Valls es troba estancat al 40%. A més, també es vol reduir el percentatge d’impropis (tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d’anar-hi).
Cal recordar que tot allò que es diposita al contenidor gris acaba sent incinerat, mentre que si es diposita als contenidors de recollida selectiva es pot reciclar. A més, la gestió dels residus dipositats al contenidor gris comporta una penalització econòmica a l’ajuntament que s’ha de repercutir en el rebut de la recollida de residus.
Aquesta campanya és executada pel Departament de Medi Ambient de l’ajuntament i és finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió (SIGs) Ecoembes i Ecovidrio, encarregats de la gestió dels sistemes de recollida selectiva d’envasos de vidre, envasos lleugers i paper/cartró. El cost de la campanya ascendeix a 11.933,60 €.
A més, cal destacar que per al desenvolupament de la campanya de proximitat   s’ha contractat un dels treballadors que han acabat recentment la seva estada de 6 mesos al departament de Medi Ambient, dins del Programa de Garantia Juvenil.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s