A Valls reciclem.., i t’ho posem fàcil! Vine a buscar el teu joc de bosses per a la recollida selectiva

A partir de l’1 de març es durà a terme una campanya per al foment de la recollida selectiva de residus d’envasos a Valls, que actualment se situa al 41% dels residus generats al nostre municipi.
Per tal de facilitar la recollida selectiva a la població es distribuiran 750 jocs de 3 bosses de colors per tal de facilitar la recollida selectiva a les llars de les fraccions de paper, vidre i envasos lleugers. Es podrà recollir un joc de bosses per a cada habitatge (en sòl urbà o rústic) que tributi la taxa de residus (fins esgotar existències). Tothom qui hi estigui interessat podrà recollir el seu joc de bosses a l’OAC de l’ajuntament (Pl. del Blat 1) o bé a les oficines d’Urbanisme i Medi Ambient (c/Paborde 6).

Els objectius de la campanya són reduir la quantitat de residus que van a parar al contenidor gris ( el del rebuig), i incrementar els residus que són recollits selectivament.
A Valls, des de fa diversos anys el percentatge de recollida selectiva a Valls se situa al voltant del 41% (segons els objectius marcats per la normativa europea caldrà arribar al 60% de reciclatge l’any 2030). A més, també es vol reduir el percentatge d’impropis (tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d’anar-hi).
Cal recordar que tot allò que es diposita al contenidor gris acaba sent incinerat, mentre que si es diposita als contenidors de recollida selectiva es pot reciclar. A més, la gestió dels residus dipositats al contenidor gris comporta una penalització econòmica a l’ajuntament que s’ha de repercutir en el rebut de la taxa de residus.

Deixa un comentari