Punt Net de Valls: nova imatge i millores en el funcionament de la deixalleria

La Deixalleria de Valls estrena nova imatge, que serà aplicada de forma integral a tota la retolació de la instal·lació.

Amb el concepte “Punt Net de Valls” es vol deixar enrere la percepció tradicional d’aquesta instal·lació com un espai allunyat de la ciutat i destinat únicament a la recollida de residus.

Lluny d’això, s’ha habilitat l’Espai R, una zona reservada específicament per a la prevenció de residus mitjançant la seva reutilització:

El “Banc d’articles reutiltzables” és un espai tancat destinat a emmagatzemar en millors condicions els materials directament reutilitzables (aquells que arriben en bones condicions i que poden ser utilitzats de forma directa per altres persones).

Aquests materials són destinats a persones amb necessitats a través de Caritas, Creu Roja i Serveis Socials. Aquells materials que no tenen sortida en un termini raonable (aproximadament 3 mesos) acaben sent oferts a la població en general a través de “La Recicleria Digital“.

S’introdueix la reparació com a forma de reutilització

Per altra banda, l’Espai Repara es destina a emmagatzemar aquells materials que poden ser reutilitzats però que abans necessiten algun tipus de reparació (fusteria, pintura, soldadura…).

Aquestes tasques de reparació seran realitzades per entitats d’integració social.

Millores al sistema informàtic

També ha entrat en funcionament el nou sistema d’identificació d’usuaris i generació de certificats:

-A través de l’app Tramit l’usuari pot informar amb antelació de la seva entrada a la deixalleria. D’aquesta forma, les seves dades identificatives ja es trobaran precarregades al sistema informàtic i s’agilitzarà l’entrada a la instal·lació.

-Ja no es donen justificants en paper de les aportacions a la deixalleria. En comptes d’això, es genera un certificat digital que queda emmagatzemat al sistema informàtic de l’ajuntament. L’usuari rebrà un justificant per SMS i/o correu electrònic.

S’agilitza el tràmit per a la sol·licitud de descomptes a la taxa de residus

A través de l’app Tràmit o de la Seu Electrònica es podran seguir sol·licitant els descomptes a la taxa de residus. L’avantatge d’utilitzar els canals digitals és que s’estalvien acumulacions de persones a l’OAC i que es pot tramitar còmodament, des de casa, i a l’hora que es vulgui.

Com a novetat destacada, l’any 2022 els usuaris ja no hauran de presentar els justificants de les aportacions fetes a la deixalleria. Serà l’ajuntament qui comprovarà l’existència dels certificats digitals als seus sistemes informàtics, però només per a aquells habitatges que ho sol·licitin expressament.

Altres millores

A més de les millores esmentades, també s’ha augmentat la superfície coberta disponible (que és necessària per al correcte emmagatzematge dels residus perillosos), i s’han creat parets laterals als coberts per evitar que el vent dispersi els residus més lleugers.

També s’han adquirit diversos contenidors per facilitar la recollida de noves fraccions (com per exemple, les càpsules de cafè), i diversos contenidors equipats amb tendal que eviten que els residus es mullin (com els matalassos) o bé que el vent els escampi (per exemple, el film de plàstic).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s