1a Ecofira

El  passat dissabte 22 de novembre el Pati de Valls va acollir, entre les deu i les dues del migdia la primera Ecofira celebrada a Valls amb un gran èxit de participació. Aquest acte, dirigit principalment a públic familiar,  és el primer s’emmarca dins la campanya “Tria bé, no costa gens” per a la millora de la gestió dels residus i el foment dels valors cívics que es durà a terme fins al mes d’abril del 2015.

Dins l’Ecofira es van realitzar diferents exposicions i tallers per infants i adults, els quals van tenir molt bona acceptació per part del públic assistent. En xifres, pel taller de titelles amb roba usada que duia a terme Humana hi van  passar 70 nens i nenes. També es van plantar 150 enciams amb compost obtingut a partir de la matèria orgànica recollida a Valls i que després els participants en el taller es van poder endur a casa amb la seva torreta. També, tots aquells ciutadans que van voler es van emportar una bossa amb compost. D’altra banda, es van fer 55 joguines amb material reutilitzat, entre les quals va destacar la tortuga feta amb cartrons reciclats i ampolles de plàstic, que va ser la més triada pels nens i nenes. Els més petits també van poder gaudir de dos jocs, la Pesca de residus i el Joc de les bitlles reciclades. Un dels tallers que va tenir una gran acollida va ser el Taller de bijuteria amb materials reutilitzats pel qual hi van passar unes 150 persones durant tot el matí, que van fer fer arracades, penjolls i polseres.

De forma paral·lela, es va dur a terme la 1ª Trobada de compostaires, on hi van  assistir 15 compostaires que formen part de la Xarxa de compostaires de Valls creada l’any 2009. Aquests compostaires van poder intercanviar experiències, assistir a una xerrada d’aprofundiment a càrrec de Josep Melero tècnic especialista en compostatge casolà i conèixer el nou blog de la xarxa de compostaires que l’ajuntament ha renovat (www.valls.cat/compostar).  L’autocompostatge va ocupar una part important dins l’Ecofira, on es va poder veure exposat, entre d’altres, un compostador amb el compost procedent de la planta de l’Espluga de Francolí, on es duu la matèria orgànica procedent de Valls i una exposició sobre les diferents experiències a Catalunya.

 Finalment  dins la celebració de l’Ecofira també es va dur a terme la quarta edició del Mercat del Re-canvi amb la participació de 30 assistents, que van poder bescanviar aquells objectes que ja no necessiten. A les diferents parades s’hi van veure llibres, roba , joguines,sabates, bijuteria, mòbils, complements de la llar… En total es van registrar una setantena d’intercanvis. També es va donar a conèixer el web de l’ajuntament www.re-canvi-valls.cat on es poden donar, canviar i demanar objectes.

Dins el mercat es va comptar amb la presència de la parada solidària a càrrec de l’Associació la Taulada,que va oferir diferents pastissos i bombons fets per les voluntàries de l’associació, els quals la gent va poder obtenir per el preu simbòlic d’un euro i així col·laborar amb aquesta associació i al mateix temps obtenir un producte per poder intercanviar en el mercat. L’Ecofira també va comptar amb tres exposicions explicatives sobre l’autocompostatge, i l’altra sobre els avantatges del reciclatge i sobre la prevenció de residus.

L’objectiu de l’Ecofira és crear un espai familiar on es pugui gaudir d’activitats diverses emmarcades dins la conscienciació de la prevenció de residus. Per altra banda, durant tot el matí, dos animadors que van anar convidant a la gent a participar a les diferents activitats  i tallers de l’Ecofira.

FOTOGRAFIES DE L’ECOFIRA

DSC_1872

DSC_1875

DSC_1902

DSC_1880

DSC_1913

DSC_1894

DSC_1881

DSC_1882

DSC_1903

DSC_1907

DSC_1906

DSC_1876

DSC_1885

DSC_1886

DSC_1891

DSC_1916

DSC_1889

DSC_1908

DSC_1879

DSC_1919

DSC_1920

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: