2ª ECOFIRA

El passat dissabte 18 d’abril va tenir lloc al Pati de 9 h a 14 h i de 17 h a 20 h  la 2ª  edició de l’Ecofira la qual va tenir un gran èxit de participació, es va poder gaudir d’activitats diverses relacionades amb la prevenció de residus.

P1010592

De la mateixa manera que en l’anterior Ecofira celebrada el mes de novembre, l’objectiu era crear un espai familiar on petits i grans  poguèssin gaudir d’activitats diverses que fomenten la prevenció de residus, la millora de la recollida selectiva i  alhora promoure els valors i comportaments cívics a la via pública.

P1010631Dins l’Ecofira es van realitzar diferents tallers per a infants i adults. El públic infantil va poder fer joguines amb material reutilitzat, entre d’altres una baldufa feta amb CD’S i taps de suro reutilitzats, una flor a partir d’oueres, una llanxa a partir d’ampolles de plàstic reutilitzades, etc.

DSC_0014Es van plantar unes 200 flors amb compost obtingut a partir de la matèria orgànica recollida a Valls els quals cada nen i nena es va poder emportar  a casa amb la seva torreta. També, es va repartir  bosses de compost entre els ciutadans que van passar per l’estand on hi havia exposat el compostador.

 

Els infants també van poder gaudir del inflable cedit per l’Agència de Residus de Catalunya on dos monitors els van realitzar una activitat per aprendre a reciclar tot saltant, el qual va tenir un gran èxit de participació.P1010681

El públic adult va poder participar en diferents tallers durant tot el dia, tots ells van voler conscienciar sobre la prevenció i reutilització de residus i alhora també es van realitzar activitats per tal de millorar la recollida selectiva de la ciutat.Tallers on mitjançant residus es va obtenir un recurs com ara aprendre a teixir a partir d’una samarreta vella o una bossa de plàstic, fer creacions amb paper, bijuteria amb materials reutilitzats, aprendre a fer vitralls a partir de CD’s usats entre d’altres. A la tarda es van realitzar tallers de com fer sabó a partir d’oli de cuina usat, on  al finalitzares va fer entrega d’una pastilla de sabó i un pot per poder reciclar l’oli de cuina usat.

P1010709

També hi va haver espai per altres tallers  relacionats amb la reparació d’objectes per tal de que no acabin esdevenint un residu, un taller de restauració d’objectes de fusta i un taller de manteniment de bicicletes.

Per altra banda l’Ecofira també va comptar amb dos exposicions, la primera on es va donar a conèixer algunes de les actuacions realitzades durant la campanya amb els centres educatius de Valls i  una segona cedida per l’Agència de residus de Catalunya sobre la matèria orgànica on s’explicava la transformació de la fracció orgànica fins a obtenir-ne compost. Relacionat amb aquesta exposició s’oferia  al públic la resolució d’un mot encreuat i una sopa de lletres on tots aquelles persones que els resolien correctament se’ls entregava un cubell per la recollida de la matèria orgànica.

P1010614 P1010702

 

IMG_0209

 

També, dins el marc de l’Ecofira va tenir lloc a les 12 h a la Sala Sant Roc de l’IEV una xerrada  “L’hort al tros i al balcó”  a càrrec de Tània Socias on un cop finalitzada la xerrada van poder compartir les seves experiències.

P1010620

I finalment  dins la celebració de l’Ecofira es va dur a terme la cinquena edició del Mercat del Re-canvi on els assistents, van poder bescanviar aquells objectes que ja no necessitaven. Dins el mercat es va comptar amb la presència de la parada solidària  a càrrec de Càritas. També es va donar a conèixer des de l’estand informatiu  el web renovat de l’ajuntament www.re-canvi-valls.cat on es poden donar, canviar i demanar objectes. A més es va informar a tots els interessats que entre els anuncis inserits des del dia de l’Ecofira fins el 31 de maig es sortejarà un sopar per a dues persones.

DSC_0018

P1010579

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: