Alimentació d’animals al carrer

ELS COLOMS

Imatge15_ColomsEls coloms són animals salvatges urbans, és a dir, són animals que comparteixen part del seu territori amb nosaltres però que són perfectament capaços d’alimentar-se per si sols.

Donar-los menjar genera problemes de neteja i, a més, fa que aquestes aus proliferin de forma excessiva. Per això, de forma general és prohibit alimentar animals a la via pública.

 


 

ELS GATS DE CARRER

A street CAT in Madrid (Spain).Els gats de carrer són uns vells companys dels humans als pobles i ciutats que viuen formant colònies. Per això, en comptes de recollir-los i mantenir-los en protectores, s’ha desenvolupat un projecte de gestió de les colònies juntament amb l’associació Vallsgat. El Departament de Sostenibilitat coordina aquest projecte amb l’objectiu de millorar l’estat sanitari de les colònies, evitar la seva proliferació i reduir les molèsties al veïnat.
Les principals vies d’actuació d’aquest projecte són:
Alimentació controlada: es contacta amb les persones que alimenten gats al carrer i se’ls informar de la millor manera de fer-ho per evitar molèsties. Les persones que desitgen alimentar i gestionar una colònia poden sol·licitar un carnet d’alimentador autoritzat.
Aplicació de la metodologia CER (Captura-Esterilització-Retorn): es capturen els gats d’una colònia, se’ls fa una revisió veterinària i desparasitació, se’ls esterilitza i se’ls retorna a la colònia.

Vallsgat fa una tasca molt important per mediar en conflictes veïnals, i s’encarrega de capturar els gats, portar-los al veterinari, mantenir-los mentre són convalescents i retornar-los a les seves colònies. A més, els membres de Vallsgat que hagin rebut la formació necessària són els únics autoritzats per alimentar gats de carrer a la via pública.

No alimentis gats de carrer pel teu compte i sense assessorament, ja que pots generar problemes de brutícia al carrer i, a més, alimentar aquests animals d’una forma inadequada. Si vols col·laborar amb Vallsgat pots contactar-hi a través del telèfon 669 666 794 o del correu vallsgat@hotmail.es, o bé visitar el web de Vallsgat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: