Animals de companyia

LA TINENÇA D’ANIMALS DE COMPANYIA

Imatge20_Protecció dels animals

Un animal no és un objecte, ni una joguina. Fan molta companyia i aporten aspectes positius, però són éssers vius i tenen uns drets que cal respectar. Per tant, generen unes obligacions que has de poder afrontar:

-Els gossos, gats i fures han d’estar identificats amb xip o tatuatge, i inscrits al Cens Municipal d’Animals de Companyia. El xip s’implanta a qualsevol veterinari, mentre que la inscripció al cens es fa a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (Pl. del Blat 1).

-Se’ls ha de mantenir en condicions adients d’higiene i salut, i donar-los aliment i aigua suficient. No es poden allotjar de forma permanent a balcons, terrasses o vehicles, i no se’ls pot mantenir lligats la major part del dia.

-Cal evitar que es produeixi qualsevol tipus de molèstia al veïnat per olors, soroll, insectes, etc.

-Si compres un animal de companyia en una botiga, l’han d’entregar esterilitzat. Això evita greus problemes, com la cria indesitjada i l’abandonament.

Descarrega el fulletó Un animal no és una joguina


ELS GOSSOS AL CARRER

Els gossos han d’anar lligats en tot moment mentre circulen per la via pública. Si el teu gos no és d’una raça potencialment perillosa, pots utilitzar una corretja extensible, que serà més còmoda tant per a tu com per a ell.

9846_SIRUSA_RECICLATGE_INSTAGRAM_gosS’ha d’evitar que facin les seves deposicions a la via pública. En cas que es produeixin, s’han de recollir immediatament i dipositar-les a un contenidor gris (rebuig)

A més, has de posar tots els mitjans per evitar que el gos s’escapi de casa o de la masia i pugui circular sense tu pel carrer. Els atacs de gossos a vianants, ciclistes i persones que passegen per camins són més freqüents del que sembla. Per altra banda, la recollida de gossos abandonats, o bé que han escapat dels seus propietaris, suposa cada any una elevada despesa econòmica.

Recorda que el teu gos ha d’estar identificat amb microxip i que l’has d’inscriure al Cens Municipal d’Animals de Companyia. Si ho fas, serà molt més fàcil contactar amb tu en cas que el gos es perdi o s’escapi.


 

ADOPTA UN ANIMAL DE COMPANYIA

Imatge22_Recollida animals de companyia abandonats

Abans de comprar un gos o un gat, valora la possibilitat d’adoptar-ne un. Les protectores d’animals actualment són plenes d’animals que han estat víctimes de l’abandonament, i que són mantinguts a l’espera que algú els vulgui adoptar.

Si estàs interessat a adoptar un gos, posa’t en contacte amb al Departament de Sostenibilitat a través del telèfon 977.636.007 o per correu electrònic a sostenibilitat@valls.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: