Envasos de vidre

QUÈ HI HEM DE LLENÇAR, AL CONTENIDOR VERD?

El contenidor verd l’anomenem habitualment “contenidor del vidre”, però això no vol dir que hi puguem llençar qualsevol cosa que sigui de vidre.

En realitat l’hem d’anomenar “contenidor d’envasos de vidre”. Hi hem de llençar ampolles i pots de vidre, sense el tap de metall ni de suro.

En canvi, no hi podem llençar altres materials de vidre ni ceràmica:

Vidre pla i laminat (vidres de finestres, de cotxes, etc). Aquests elements són de vidre, però no són envasos. Per tant, cal portar-los a la Deixalleria de Valls.

Elements decoratius de vidre: algunes figuretes decoratives o els llums de sostre són de vidre, però no són envasos. Per tant, també els hem de dur a la Deixalleria de Valls.

Vaixella de vidre: tot i que molts plats i gots són de vidre, sovint contenen elements (com el plom) que poden afectar el procés de reciclatge, ja que fan que el vidre reciclat resultant sigui més fràgil. Per tant, s’ha de llençar al contenidor del rebuig.

Vaixella i figures de ceràmica: evidentment la ceràmica no és vidre, i si es barreja amb aquest també afecta el vidre reciclat resultant. També s’ha de llençar al contenidor del rebuig.

Bombetes incandescents: les bombetes de vidre incandescents (les tradicionals) no són envasos de vidre. Actualment no hi ha establert un sistema per al seu reciclatge, de manera que cal llençar-les al contenidor del rebuig.

Bombetes de baix consum (fluorescents, llums fluorescents compactes i bombetes LED): aquests materials són de vidre, però es consideren residus electrònics. Per això, quan es fonen cal portar-los a la deixalleria o bé als establiments col·laboradors (ferreteries, botigues d’electrodomèstics, etc), per tal que es puguin reciclar.

Trobareu més informació sobre el reciclatge de bombetes, fluorescents i altres residus elèctrics i electrònics al web d’Ofiraee:

Valls Millora Ofiraee

 

COM ES PODEN REUTILITZAR ELS ENVASOS DE VIDRE?

Els pots i flascons de vidre es poden reutilitzar per a diversos usos molt imaginatius:

9846_SIRUSA_RECICLATGE_INSTAGRAM_vidre-Als pots grans s’hi poden guardar conserves (de tomàquet, de bolets, etc), pasta i fideus, llegums, etc. També es poden utilitzar per congelar el brou o cremes de verdures en racions individuals.

-Als pots petits s’hi poden guardar melmelades o patés casolans.

-Els pots petits (de paté) es poden aprofitar per guardar claus, cargols, femelles i altres materials de bricolatge ben endreçats. També podem guardar-hi botons, fitxes de jocs de taula, etc.

-Els envasos de determinats aliments (com les cremes de cacau) es poden reutilitzar com a gots.

-Algunes ampolles d’aigua, cava o vi tenen formes o colors interessants que permeten reaprofitar-los com a elements decoratius, com a gerros o fanalets, reomplir-los amb sorra de platja o grava de riu, etc.

reutilitzar pots vidre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: