Gossos potencialment perillosos

Imatge21_Animals potencialment perillososAlgunes races de gos són considerades potencialment perilloses per les seves característiques (dimensions, potència de mandíbula o agressivitat, etc). S’hi inclouen els d’unes determinades races i els seus encreuaments (Akita Inu, Bullmastiff, Dòberman, Dog argentí, Dog de Bordeus, Fila brasileiro, Mastí napolità, Pit bull terrier, Gos de presa canari, Rottweiler, Staffordshire Bull Terrier, Terrier Staffordshire americà i Tosa japonès), així com tots aquells gossos que compleixin totes o la majoria d’aquestes característiques.

Aquests gossos han d’anar sempre pel carrer amb morrió i lligats amb una cadena no extensible de menys de 2 metres. En cap cas no poden circular lliures pel carrer ni pels parcs.

A més, tant el propietari com la persona que el treu a passejar (o l’acull temporalment) han de disposar d’una llicència administrativa específica expedida per l’ajuntament.
Per obtenir-la és necessari:
-Ser major d’edat i no estar incapacitat per proporcionar les atencions necessàries a l’animal.
-No tenir antecedents penals ni haver rebut sancions en matèria de tinença d’animals potencialment perillosos.
-Aportar un certificat de capacitat d’aptitud física i psicològica per a la tinença de l’animal.
-Superar una revisió d’aptitud psicotècnica, i subscriure una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers amb una cobertura no inferior a 150.000 €.

I recorda que un gos no és perillós per si sol, tot depèn de l’educació que tu li donis. Per tant, un gos de raça potencialment perillosa ha d’estar especialment ben educat i controlat en tot moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: