Neteja viària

LA PAPERERA: ÉS BEN FÀCIL

SANYO DIGITAL CAMERA
Les papereres s’han d’utilitzar per dipositar-hi residus de petites dimensions que puguis generar mentre passeges pel carrer: mocadors, embolcalls de caramels, xiclets…

No hi llencis bosses de brossa, ja que les papereres són de petita capacitat i això fa que la resta d’usuaris no les puguin utilitzar. Llença les bosses de residus a l’àrea de contenidors més propera.

Si hi has de llençar una burilla, assegura’t d’haver-la apagat bé. Si no ho fas, podries provocar un incendi. Diversos models de paperera disposen d’una placa de metall pensada per poder-hi apagar les burilles.

Recorda, a més, que tot allò que llencis a les papereres no es recicla, sinó que s’incinera conjuntament amb la resta del rebuig. Per tant, si tens contenidors de residus a prop, és preferible que llencis cada residu al contenidor corresponent.


 

LES BURILLES

Imatge17_Burilles

La normativa vigent de mesures sanitàries davant el tabaquisme prohibeix fumar en gairebé qualsevol espai tancat. Per això, molts establiments com bars i restaurants han habilitat terrasses a la via pública o en espais privats, o bé han instal·lat petites taules perquè els clients puguin estar dempeus fora de l’establiment mentre fumen. En altres casos, els clients o treballadors esperen a l’exterior fumant fins el moment d’accedir a l’establiment, o bé que surten a l’exterior de forma ocasional per fumar.

Per aquest motiu, és essencial que els establiments instal·lin cendrers en quantitat suficient a l’accés a la vostra activitat.

Si ets fumador, no llencis les burilles al terra. Utilitza els cendrers dels establiments i les papereres, però assegura’t d’haver-la apagat bé abans de llençar-la. Si no ho fas, podries provocar un incendi. Diversos models de paperera disposen d’una placa de metall pensada per poder-hi apagar les burilles.

A més, els propietaris d’establiments que hagin pogut afectar l’estat de neteja del carrer, al final de cada jornada han de procedir a escombrar l’entorn per tal de deixar-lo en unes condicions de neteja similars a les de la resta del carrer, per tal de no entorpir la feina del personal municipal de neteja.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: