Paper i cartró

DUBTES FREQÜENTS

A quin contenidor s’han de llençar els brics de llet, de suc i similars?

Els brics són un residu que genera confusió, ja que si bé un dels seus components és el cartró, també son formats per capes de metall (alumini) i de plàstic (per recobrir el cartró). De fet, moltes persones fan servir expressions com “cartró de llet”.

Però ni el nom ni l’aspecte no ens han de confondre: els brics són envasos lleugers, i per tant s’han de llençar al contenidor groc.

 

A quin contenidor s’ha de llençar el paper d’alumini?

Igual com al cas anterior, el nom genera confusions. L’anomenem paper d’alumini o de plata a causa de la seva forma de full. Però és evident que no és paper ni cartró, sinó que és un envàs de metall i per tant s’ha de llençar al contenidor groc.

 

Puc llençar diaris i revistes al contenidor blau encara que no siguin envasos?

Sí. Tot i que el contenidor blau és destinat a envasos de paper i cartró, és permès que s’hi llencin diaris, revistes, paper de l’oficina i de casa, etc.

 

PER QUÈ CAL PLEGAR EL CARTRÓ?

Les caixes de cartró són un residu molt voluminós, de manera que si no el pleguem, omplen el contenidor molt ràpidament. Lògicament, els següents usuaris no poden dipositar les caixes a dins del contenidor, i es genera un desbordament. En dies de vent, aquests residus poden acabar escampats a gran distància.

9846_SIRUSA_RECICLATGE_INSTAGRAM_paperPer aquest motiu és molt important plegar totes les caixes de cartró, encara que siguin petites. Fins i tot, en el cas de caixes molt grans (neveres, roba, etc) és convenient tallar-les.

Si generes una gran quantitat de cartró, també pots portar-lo a la Deixalleria de Valls (c/Basters 11, oberta de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 17 a 20 h, i dissabtes de 9 a 13 h).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: