Un dels objectius de la campanya Valls Millora és fomentar la prevenció de residus. Per això, s’ha entregat als centres educatius del municipi un embolcall reutilitzable per a cada alumne de segon cicle d’educació infantil, de primària i d’E.S.O.
L’entrega d’aquest material als alumnes ha anat precedida d’un treball curricular als centres, que es va iniciar de forma conjunta durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus (del 22 al 30 de novembre). Les escoles van classificar i pesar tots els residus generats durant els esmorzars (paper d’alumini, bosses de plàstic, llaunes, brics…).
Posteriorment, es van repartir els 4.700 embolcalls reutilitzables (del tipus “Boc’n Roll”) a l’alumnat, i a finals de març de 2015 s’ha repetit la diagnosi per tal d’avaluar quin ha estat l’impacte de la implantació de l’embolcall reutilitzable en la quantitat de residus d’embolcalls generats a les escoles.
Els resultats d’aquest projecte són els següents:
-Els centres han passat de generar 80 Kg de residus d’embolcalls d’esmorzar a la setmana a fer-ne 63 Kg. Al llarg d’un curs això representa generar 625 Kg menys de brossa.
-El paper d’alumini ha deixat de ser l’embolcall no reutilitzable més utilitzat. Cal destacar que aquest material procedeix de fonts no renovables i que la seva fabricació produeix un elevat impacte.
Podeu consultar els resultats detallats del projecte clicant en aquest document de resum:
També podeu veure el vídeo sobre l’impacte del paper d’alumini realitzat per alumnes de l’IES Serra de Miramar: