Xerrada de cuina sostenible i de reaprofitament

Aquest passat dilluns 27 d’abril a les 11 h,  la restauradora Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana (Barcelona), ha ofert un xerrada sobre cuina sostenible i de reaprofitament adreçada exclusivament a professionals de la restauració.

ada parelladaAda Parellada és actualment una cara molt coneguda, ha treballat en diferents activitats relacionades amb la prevenció de residus i malbaratament alimentari i darrerament ha participat a la campanya informativa de “Som gent de profit “ que s’ha pogut veure per TV3, sobre el malbaratament alimentari.

La sessió ha portat per títol “Nosaltres mai no llencem res”, i s’ha adreçat a professionals de la restauració (cuiners, bars, restaurants, càtering, menjadors col·lectius d’escoles, empreses i residències…).Ha tingut una durada aproximada d’una hora i mitja i ha comptat amb la presència d’una vintena de restauradors i alguns estudiants del mòdul de cuina de Vallsgenera .

Ada Parellada ha parlat de la importància de no malbaratar menjar a la cuina,  l’aprofitament de les sobres, poder oferir al client la possibilitat d’endur-se el menjar que no ha consumit, canviar els hàbits dels clients i restauradors envers els malbaratament alimentari i els beneficis econòmics que això representa. Com a professional de la restauració ha compartit la seva experiència en el seu restaurant  i ha donat  a conèixer quines mesures aplica per tal de reduir els residus alimentaris a la cuina, entre d’altres ha explicat que a la seva carta ofereix plats talla S, M, L és a dir plats de diferents mides perquè el client pugui triar, o bé cobrar el pa perquè realment només el demanin aquelles persones que en volen consumir i no acabi sent un residu alimentari més al final de cada servei.

P1010773 REDUIT

Ha sigut una xerrada dinàmica on l’Ada Parellada ha anat interactuant amb els restauradors  per tal de que expliquessin també la seva experiència a la cuina.

També s’ha aprofitat aquest acte per explicar als restauradors assistents que properament  dins el marc de la campanya Vallsmillora rebran la visita d’un informador ambiental el qual entregarà una ”Guia de bones pràctiques per a la gestió de residus en restaurants, bars i menjadors de col.lectivitats” , on podran trobar  un recull de recomanacions per realitzar correctament la separació de residus en els seus restaurants i alhora propostes per reduir els residus que generen les seves activitats.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Valls Millora. Tria bé, no costa gens!

%d bloggers like this: