L’Ajuntament de Valls amplia la xarxa de contenidors per a la recollida d’oli de cuina usat

Per tal de facilitar a la ciutadania la separació dels olis de cuina usats, l’Ajuntament de Valls ha instal·lat 7 nous contenidors repartits pel municipi:

-c/Major – Fontscaldes

-Accés a la Plana d’en Berga

-c/Sor Filomena Ferrer

-Pl. Xamora

-c/Mestral

-c/Alentorn Ballester (Bon Sol)

-c/Camí del Riu

Amb aquesta ampliació ja es disposa a Valls, Picamoixons i Fontscaldes d’un total de 18 contenidors per a la recollida d’oli, a més del punt ja existent a la Deixalleria.

Els olis de cuina usats (els més habituals dels quals són el d’oliva, el de gira-sol i els greixos animals, tot i que també se’n fan servir altres com l’oli de coco, de colza, de soja o de palma) són substàncies greixoses que no es barregen amb l’aigua.

Per això, si el llancem per l’aigüera:

-Contribuïm a embussar les canonades ja que l’oli és molt viscós, i dificultem la depuració de l’aigua. També afavoreix que les canonades facin mala olor, ja que l’oli facilita el creixement de bacteris.

-L’oli que arriba als rius crea una capa superficial de greix que hi dificulta la vida, ja que impedeix que l’aigua s’oxigeni.

Contaminem: un litre d’oli contamina fins a 40.000 litres d’aigua, una quantitat que equival al consum anual d’aigua d’una persona al seu domicili.

T’AJUDEM A SEPARAR L’OLI

Anunci_oli

Es calcula que un sol litre d’oli de cuina usat pot contaminar fins a 40.000 litres d’aigua. Per això és molt important que no el llencis a l’aigüera.

Per això t’ajudem a separar-lo i ens adaptem a tu. Vine a l’Ajuntament de Valls (c/Paborde 6) o a l’EMD de Picamoixons (C/ Sant Isidre, 3 – Edifici Ca l’Orga) i et donarem el material que més s’ajusti a les teves necessitats. Podràs escollir entre una d’aquestes opcions:

-Un bidó reutilitzable perquè puguis portar l’oli a la Deixalleria (c/Basters 11). És oberta de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 17 a 20 h, i els dissabtes de 9 a 13 h.

Muntatge adhesiu_bidonet

-O bé un embut que t’ajudarà a guardar l’oli en una ampolla de plàstic. Quan la tinguis plena, tanca bé l’ampolla amb el seu tap original i diposita-la a un dels nous contenidors que hem instal·lat als carrers del municipi.

20220510_120834

ON SÓN ELS NOUS CONTENIDORS?

Dibuix contenidor oli

Els nous contenidors per a l’oli de cuina usat són de color taronja i se situen prop de punts d’interès (poliesportius, escoles, supermercats, parcs infantils…), sempre al costat d’una àrea de contenidors ja existent.

Descobreix on és el contenidor més proper a casa teva:

Captura plànol oli vegetal

Els olis de cuina recollits són portats a un gestor autoritzat de residus que s’encarrega de reciclar-los. Els usos més habituals són l’obtenció de biodièsel (un combustible ecològic substitutiu del gasoil), glicerina, sabons, pintures i vernissos.

Deixa un comentari